Info

tor. 18. aug.

10.00 - 16.00
Randers Kunstmuseum
Voksne: 50 kr.
Børn: Gratis
Pensionister: 50 kr.
Arrangør: Randers Kunstmuseum

Den nye stil som de franske impressionistiske malere lancerede i begyndelsen af 1870erne brød radikalt med normerne indenfor den etablerede kunst. I bestræbelsen for at opnå en mere naturnær lyskraft og farveintensitet eksperimenterede kunstnere som Monet, Renoir og Pissarro sig frem til en helt ny kolorisme og penselteknik. Især lyset var et vigtigt emne for impressionisterne og de malede derfor ude i landskabet for at fange dette.

Også Theodor Philipsen søgte ud i naturen for at male. En stor del af hans værker blev malet på den lille ø Saltholm. Her malede han - ofte helt alene - de samme motiver om og om igen. Lyset og farven var det han ændrede for at fange atmosfæren. Gennem sine udenlandsrejser og mødet med den anerkendt kunstner Gauguin, blev Philipsen hurtigt bevidst om den internationale kunsts udvikling. En udvikling han tog til sig, og forvandlede til sin egen nordiske impressionisme med afsæt i det danske landskabs- og dyremaleri.

Udstillingen viser mere end 80 værker udlånt af Statens Museum for Kunst, Ordrupgaard, Ny Carlsberg Glyptotek m.fl samt sjældent viste værker fra private samlere. Den følger Philipsens kunstneriske udvikling fra guldalderens traditionelle dyremaleri til impressionismens fokus på lysets brydninger, det nordiske lys og landskab. Udstillingen inviterer publikum på en atmosfærisk rejse ud i det danske landskab og ind i maleriet.

 

Læs mere...

Arrangører

Log på