Info

fre. 12. aug.

10.00 - 14.00
GAIA Museum Outsider Art
Entré: Gratis
Arrangør: GAIA Museum Outsider Art

Som en del af Europæisk Kulturhovedstad 2017 bliver Randers til næste år internationalt centrum for outsiderkunst med en udstilling og en konference. Netop nu præsenterer GAIA Museum Outsider Art en særudstilling som optakt til kulturhovedstadsåret. Den prisbelønnede Outsiderkunstner, Kenneth Rasmussen, udstiller sine værker, hvor genbrugsmaterialer bliver gentænkt. Udstillingen viser både strik og hækling i plast, tryk baseret på linoleums-snit, og stole med fantasifulde funktioner.

Kenneth Rasmussen blev i 2009 kåret som årets outsider kunstner i Finland, og har gennem årene udstillet i lande som Japan, Irland, Ungarn og Australien. I Randersugen er det sidste chance for at se særudstillingen "Kunsten er lang, Livet er kort, Graven er sort". Kenneth Rasmussen er dog altid repræsenteret i GAIA Museums faste samling blandt andet med et kæmpe stort strikke-værk. Kenneth Rasmussen stikker nemlig i alt, hvad han kan komme til at strikke i.

”Det begyndte da jeg var barn. Efter en tid hvor jeg klippe-klistrede og tegnede, fik jeg min mor overtalt til at lære mig at strikke. Min far syntes godt nok, at det var underligt at se sin dreng strikke. Men jeg lærte det, blev god til det, og har siden brugt det i mange af mine kunstværker,” fortæller den nu 44-årige outsider-kunstner.

Kenneth Rasmussen, der er født i Århus, er i dag lokal kunstner i Randers. Her er han tilknyttet Kunstskolen Bifrost og har derudover sit eget sted i Underværket med navnet ”Galleri Bjæk”. Han er en meget arbejdsom kunstner. Alt, hvad Kenneth rører ved bliver gentænkt og får nyt liv - for dermed at blive en del af hans kunstneriske univers.

 

 

Læs mere...

Arrangører

Log på